BHA syra – Allt du vill veta

BHA är en fettlöslig syra som tränger in i porerna och löser upp talg och döda hudceller. Tack vare denna egenskap förbättrar den acnebenägen hud och annan problemhud. BHA-syran är antibakteriell och antiinflammatorisk. På grund av sin exfolierande effekt ökar den hudens cellförnyelse. Den dämpar även rodnader och tar bort knottror. Solskadad hud och ojämnheter kan få fina resultat genom att använda BHA.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar 

Vad är BHA syra?

BHA är en förkortning av Beta Hydroxy Acid och kallas även salicylsyra på svenska.

Hur använder man BHA syra?

Applicera efter att du rengjort huden. Eftersom den påskyndar cellförnyelsen är det viktigt att följa upp med mycket fukt. Använd även solskydd dagtid.

Vem kan använda BHA-syra?

Vill du minska porernas storlek är det här ingrediensen för dig. Passar alla med fet hud och hud med tilltäppta porer, men även acne-benägen eller hud med ojämn hudpigmentering orsakad av solen. BHA ökar cellförnyelsen vilket gör att det som ligger under ytan och skulle kommit fram i sinom tid kan komma fram snabbare. Huden kan upplevas sämre när man börjar med syror. Detta brukar ge med sig med tiden. Får du däremot reaktioner på andra ställen än där du normalt sett får plitor eller finnar kan det vara så att din hud inte tål BHA. Upplever du att BHA är för uttorkande trots att du tillför mycket fukt kan PHA-syra vara ett alternativ. Den har samma porrengörande egenskaper men penetrerar inte lika djupt i huden vilket gör att den passar känslig hud.

Kan man använda BHA på sommaren?

BHA ökar inte fotosensiviteten vilket innebär att du kan använda produkter med BHA även på sommaren. BHA har däremot en exfolierande effekt vilket gör att det är bra att följa upp med solskydd dagtid.

BHA syra produkter

Det finns många produkter som innehåller BHA. Den mest prisvärda som vi gillar mycket finner du här. Här kan du läsa vår recension av Paula’s Choice BHA.