Paulas choice BHA

Paulas Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant 

Paulas Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant är en produkt du kan använda varje dag som är extra effektiv mot acne, förstorade porer, rynkor, rodnad och pormaskar. Tack vare koncentrationen av salicylsyra, även kallad beta hydroxid acid (BHA) exfolierar den både hudens yta men också inuti porerna. BHA är naturligt anti-inflammatorisk och har en antibakteriell effekt på huden.

Inlägget innehåller annonslänkar

Paulas choice BHA recension

Har du fet, blandhy, normal hy eller torr hy passar den här produkten dig! Har du däremot torr känslig hy rekommenderar vi Paula’s choice Skin Perfecting 2% BHA Lotion. BHA är en fettlöslig syra som löser upp tilltäppta porer och gamla hudceller nere i porerna. BHA är perfekt för personer med lite fetare hy och som har lätt för att få tilltäppte porer. Produkten används efter att du tvättat ansiktet och tas på antingen bomullsrondell som stryks över ansiktet och lämnas kvar på huden. Vill du går det även bra att klappa in produkten i huden. Detta är något vi rekommenderar eftersom bomullen suger upp onödigt mycket av vätskan. Produkten går relativt snabbt in i huden men kan ibland behöva någon minut innan man applicerar nästa produkt i hudvårdsrutinen.

BHA Paulas Choice

Det som är så bra med BHA är att den syra som gör huden minst ljuskänslig, till skillnad mot AHA (Alpha Hydroxy Acid), vilket gör att den kan användas året runt och även när som helst i hud-rutinen. Den kan med fördel användas i öronmusslan för att få bort tilltäppta porer även där. Många vittnar också om att den tar bort knottror från huden. Testa dig fram hur din hud mår.

Hur ofta ska man använda Paulas Choice BHA?

Vi har lagt till den här produkten i vår hudvårdsrutin och använder den 5/7 dagar i veckan men allas hud är olika och här får man känna sig fram. Exfolierar man för kraftigt kan huden bli torr så det är viktigt att använda återfuktande produkter efteråt. Läs gärna vårt avsnitt om varför du ska exfoliera ditt ansikte för att lära dig mer om hur du kan optimera din hud. 

Paulas Choice BHA resultat

Efter att ha använt den här produkten i tre månader kan vi konstatera att porerna blivit renare vilket gör att dom faktiskt ser mindre ut. En relativt mild produkt som tillsammans med återfuktning gjort att huden blivit jämnare och vi kan inte tänka oss vara utan den här produkten. Extra plus att produkten är 100% fri från parfym och färgämnen. 

Finnar efter rakning

Eftersom BHA är anti-inflammatorisk och har en antibakteriell effekt på huden är den här produkten perfekt att använda efter rakning för att motverka finnar både i ansikte, i armhåla och vid bikinilinjen. 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Paulas choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant
Author Rating
5
Product Name
Paulas choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant
Price
SEK 389
Product Availability
Available in Stock

Lämna en kommentar